NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

Roerbak met ananas en biefstuk

Voor:
4 PERS.

Ingrediënten:

• 500gr Del Monte® Gold® Extra Sweet ananas of 1 literblik Del Monte® ananas schijven, in stukjes
• 225ml Del Monte® ananas sap
• 110gr versgehakte koriander
• 60ml sojasaus
• 1 lt verse gember, geraspt
• 450gr biefstuk, in dunne reepjes
• 1 tl maïzena
• 2 tl olie
• 1 rode paprika in smalle reepjes
• 110gr sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
• 1 jalapeno peper in ringetjes
• 2 tenen knoflook in plakjes
• 2 lente uitjes in ringetjes
• 1 el sesamolie
• Gekookte rijst

Bereidingswijze:

1)Meng de koriander, sojasaus, gember en ananassap in een kom. Neem een kopje van het mengsel en zet dat afgedekt in de koelkast. 2)Marineer de biefstuk met de rest van de marinade, roer goed door en laat afgedekt 30 minuten in de koelkast marineren. Haal de biefstuk uit de marinade. Voeg de maïzena toe aan het apart gehouden kopje marinade en roer goed door. 3)Verwarm de olie in een braadpan op een grote vlam en roerbak de biefstuk 5-6 minuten. Haal de biefstuk met een schuimspaan uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Doe de paprika, sperziebonen, jalapeno peper en knoflook in de pan en roerbak 5 minuten. Voeg het maïzena mengsel toe en roer goed door. 4)Breng aan de kook, laat 1 minuut sudderen of tot de saus begint in te dikken. Voeg de lente uitjes, biefstuk en ananas toe en warm door. Verwarm de sesamolie in een pannetje. Sprenkel de sesamolie over het gerecht. Serveer met rijst.

Onze selectie

You might also like

x